Bağdat: Uçuş yasağı rutin bir uygulama

26-02-2018
Rûdaw
Etiketler Irak Uçuş yasağı
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak Başbakanlık Sözcüsü Saad Hadisi, Kürdistan Bölgesi'nde havalimanlarında uçuş yasağının 31 Mayıs'a kadar uzatılmasının rutin bir uygulama olduğunu söyledi.

 

Rûdaw'a bugün konuşan Uluslararası Erbil Havalimanı Müdürü Telar Faik, “Kürdistan Bölgesi'nde bulunan havalimanlarıyla ilgili uluslararası uçuş yasağı 31 Mayıs'a kadar uzatıldı” dedi.

 

Saad Hadisi düzenlediği basın toplantısında, “Sürenin uzatılması rutin bir uygulamadır. Karşılıklı uzlaşı sağlanması halinde Erbil ile Süleymaniye havalimanları uluslararası uçuşlara açılacak” diye konuştu.

 

Erbil ile Bağdat arasında yürütülen görüşmelere ilişkin ise Hadisi, sınır kapıları ile havalimanlarının yönetimine yönelik kayda değer ilerlemelerin olduğunu ifade etti.

 

Pasaport, oturum ve vize işlemlerinin yürütülmesine dair mesafenin kaydedildiğini belirten Hadisi, şunları söyledi:

 

“Havalimanlarının güvenlik yönetimi ile ilgili toplantı ve görüşmeler devam ediyor. Sorunların çözülmesi halinde havalimanları uluslaraarası uçuşlara açılacaktır.”

 

Bağdat, 25 Eylül 2017'de Kürdistan Bölgesi'ne yapılan referandumdan sonra Kürdistan Bölgesi'ne karşı bir takım yaptırım kararı aldı. 

 

Yaptırımlar kapsmaında Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarında uluslararası uçuşlar durduruldu. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli