Basra'da 150 kadına şantaj yapan şüpheli yakalandı

25-10-2024
Etiketler Basra Dolandırıcılık Büyü Irak Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak’ın Basra kentinde 150'den fazla kadını şantajla tehdit eden ve kendini ‘ruhani lider’ olarak tanıtan bir kişinin yakalandığı belirtildi.    

Basra güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda ilgili güvenlik birimlerinin Zübeyir bölgesindeki bir eve baskın düzenleyerek şüpheliyi yakaladıkları ifade edildi.

Açıklamada, şüphelinin "kurbanlarının cehaletini yararlanarak 150'den fazla kadını hem maddi hem de fiziksel olarak istismar" ettiği vurgulandı.   

Şüphelinin, hizmetleri karşılığında kurbanlarından 500 bin ile bir milyon Irak dinarı arasında (yaklaşık 350 dolar ile 650 dolar) ücret talep ettiği iddia edildi.  

Eylül ayında Bağdat'ta, büyücülükle suçlanan ve 400'den fazla kadını istismar eden iki kişi tutuklanmıştı. Şüpheliler, büyü için kullanılan nesnelerle birlikte yakalandıktan sonra 300 milyon dinardan (yaklaşık 190 bin dolar) fazla şantaj yaptıklarını itiraf etmişlerdi.

Ayrıca, Kürdistan Bölgesi güvenlik güçleri de Ekim 2023'te dolandırıcılık ve büyücülük yapmakla suçlanan iki kişiyi tutukladıklarını duyurmuştu. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli