Musul Valisi ve iki yardımcısı görevden alındı

24-03-2019
Rûdaw
Etiketler Musul Facia
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak Parlamentosu, Musul’daki tekne faciasında “ihmali” olduğu gerekçesiyle Musul Valisi Nofel Hammad Agub ve iki yardımcısını görevden aldı.

 

21 Mart’ta Dicle Nehri üzerinde seyahat eden teknenin batması sonucu en az 120 kişi  hayatını kaybetti. Faciada çok sayıda kişi de yaralandı.

 

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, dün yaptığı açıklamada, parlamentoya tekne faciasında “ihmali” olduğu gerekçesiyle Nofel Hammad Agub ve yardımcısını görevden alması çağrısında bulundu.

 

Irak Parlamentosu’nun bugünkü oturumunda vali ve iki yardımcını görevden alınması oylandı. Yapılan oylamada, söz konusu yetkililerin görevlerine son verildi.

 

Abdulmehdi, yaptığı yazılı açıklamada, Nofel Hammad Agub ve yardımcısının görevden alınması talebinin, “görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinde apaçık ihmal, görevi kötüye kullanma ve kamu malının heder edilmesi gibi ulaşılan bir takım soruşturma sonuçları” neticesinde gerçekleştiğini belirtmişti.

 

"Başbakanın önerisi üzerine parlamento, vali ve yardımcısını görevden alma yetkisi" olduğuna işaret eden Abdulmehdi, “Yukarıda belirtilen hususlar gereğince vali ve yardımcısını görevden almanızı öneriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

Facianın ardınan Kürdistan Bölgesi Hükümeti bölgeye 22 ambulans ve kurtarma ekibi göndererek Erbil ve Duhok’taki hastanelere de yaralılar için kapılarını açmaları yönünde talimat verdi.


 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli