BM Genel Kurulu için New York’ta bulunan Sudani liderlerle ikili görüşmeler yaptı

23-09-2024
Etiketler Irak BM Sudani Zirve İkili görüşmeler
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, dünya liderleriyle ikili görüşmelerde bulundu.

Sudani, 79. BM Genel Kurulu'na katılmak ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de dahil olmak üzere bir dizi ülke lideri ile görüşmek üzere cumartesi günü New York'a gitti.  

Irak Başbakanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada Sudani, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah El-Halid El-Sabah ile yaptığı görüşmede, Irak ve Kuveyt arasındaki kardeşlik ilişkilerinin tarihi önemini ve derinliğini vurguladı.

Daha sonra Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad Muhammed el-Alimi ile bir araya gelen Sudani, Irak ve Yemen arasındaki derin tarihi ve kardeşlik bağlarına dikkati çekti ve Bağdat'ın savaş halindeki Yemen’i destekleme taahhüdünü teyit etti.

Sudani ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk arasında yapılan görüşmede de Irak'ta insan hakları alanındaki "önemli ilerlemelere" değinildi. Sudani, Bağdat'ın uluslararası insan hakları standartlarına olan taahhüdünü yineledi.

Irak Başbakanı Sudani daha sonra Kenya Devlet Başkanı William Ruto ile bir araya geldi. Ruto görüşmede, Nairobi'nin iki ülke arasında güçlü ekonomik ve ticari ilişkiler kurma konusundaki güçlü arzusunu dile getirdi.

Sudani, dün BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Bağdat'ın sürdürülebilir kalkınmaya ulaşma yolundaki adımlarını ve hükümetinin stratejik reformlar için uzun vadeli planlarını anlattı.

Zirve sırasında, dünya liderleri barış, güvenlik, sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği, dijital işbirliği ve insan haklarını kapsayan bir anlaşmayı imzalamaya hazırlanıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli