Kazımi BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldi

23-09-2022
Rûdaw
Etiketler Kazımi Guterres BM
A+ A-

Haber Merkezi   Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, New York'ta bir dizi üst düzey yetkiliyle bir araya geldi ve günün ilerleyen saatlerinde Birleşmiş Milletler zirvesinde yapacağı konuşma öncesinde Irak'ın siyasi ve ekonomik sorunlarını tartıştı.

Irak Başbakanı Kazımi, 77. BM Genel Kurulu oturum aralarında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Dünya Bankası Ortadoğu ve Kuzey Afrika Başkan Yardımcısı Ferid Belhaj ile bir araya geldi. Kazımi'nin ofisinden Guterres ile görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Toplantı sırasında Irak'taki durum ile hükümetin siyasi güçler arasında ulusal diyalog girişimini desteklemesi ve siyasi farklılıkları azaltma çabaları ele alındı” denildi.

Irak, Ekim 2021'deki erken seçimlerden neredeyse bir yıl sonra ülkenin bir sonraki hükümetini kuramamasıyla derinleşen bir siyasi çıkmazın ortasında.

Irak'taki siyasi partiler arasında anlaşmazlıkların çözülmesi umuduyla Kazımi ve Cumhurbaşkanı Berhem Salih başkanlığında “ulusal diyalog” oturumları düzenlendi, ancak oturumlar ülkenin başlıca siyasi aktörlerinden biri olan Sadr Hareketi'nin temsilcileri tarafından boykot edildi.

Irak'ın egemenliği, kuraklık sorunu ve eğitim altyapısı da Kazımı ve Guterres arasında tartışılan konular arasındaydı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli