Irak Bakanlar Kurulu'ndan flaş 'PKK' kararı

14 saat önce
Etiketler Irak Bakanlar Kurulu PKK Yasaklı örgüt
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Bakanlar Kurulu tarafından yayımlanan genelgede devlet kurumlarının resmi yazışmalarında bundan böyle PKK’den ‘yasaklı örgüt’ olarak bahsedilmesi istendi.

Irak Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği İdari İşler Genel Müdürü Fellah Abuodi imzalı genelgenin Irak’ın tüm devlet kurumlarına gönderildiği öğrenildi.

Rûdaw’ın ulaştığı resmî yazının bir kopyasında yer alan bilgilere göre, Irak’ın resmi kurumlarının yazışmalarında Kürdistan İşçi Partisi’nden (PKK) “yasaklı örgüt” olarak bahsedilecek.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Kürdistan Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Soran Ömer, Bakanlar Kurulu genelgesinin Parlamentodaki parti gruplarına ve diğer kurumlara ulaştığını doğruladı.

Genelgede şu ifadeler yer aldı:

“Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği Kurul İşleri Dairesi'nin 28 Mayıs 2024 tarihli genelgesine göre, Silahlı Kuvvetler Başkomutanı ve Bakanlar Kurulu Başkanı (başbakan) resmi yazışmalarda PKK’den bahsederken “yasaklı Kürdistan İşçi Partisi” ibaresinin kullanılması talimatı verdi.”

Soran Ömer bu ibarenin kullanılması ile birlikte Irak Federal Hükümetinin bundan böyle  PKK’ye “yasaklı parti” muamelesi yapacağını söyledi.

Irak Bakanlar Kurulu Genelgesi:

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli