Enbar Valisi: Durum felaket!

23-05-2015
Rûdaw
Etiketler Enbar Vali
A+ A-

Enbar (Rûdaw) - Enbar Valisi Suheyib İsmail, evinden olan insanların durumunu felaket olarak adlandırarak, göçzedelerin Kürdistan Bölgesi’ne tahliye edilmesini talep etti.

 

Irak Başbakanı’ndan, Enbar vilayetinde IŞİD saldırısı üzerine evinden – barkından olanların Kürdistan Bölgesi’ne tahliye edilmesi talep edildi.

 

Vali Suheyib İsmail, Başbakan Haydar Abadi’ye gönderdiği mektupta, Enbar göçzedelerinin durumunun çok kötü oluğunu belirterek, özellikle Bızebır köprüsü bölgesindeki kişilerin durumunu “felaket” olarak değerlendirdi.

 

Suheyib İsmail, göçzedelerin Bağdat’a tahliye edilerek, oradan uçakla Kürdistan Bölgesi’ne götürülmesini talep etti.

 

Rûdaw’a konuşan Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammed, konu hakkında bilgisi olmadığını ve herhangi bir talep almadıklarını ifade etti.

 

Derbaz Muhammed, “Bakanlık olarak üzerimize düşeni yaparak göçzedeler için Ebugreb ve Bağdat’ın birkaç bölgesinde kamplar kurduk. Ancak zorla birilerini bir bölgeden başka bölgeye tahliye etmek durumunda değiliz” dedi.

 

IŞİD, günler süren şiddetli çatışmaların ardından 15 Mayıs’ta Enbar vilayetinin idari başkenti Ramadi’nin büyük bölümünü, 18 Mayıs’ta da tümünü yeniden kontrolüne almıştı. Kentten onbinlerce kişi evini terketmişti.

 

IŞİD örgütünün vilayetteki ilerleyişi sürerken, Irak Ordusu bugün operasyona başladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli