Irak ordusu sınırda ‘Çelik İrade’ operasyonu başlattı

23-04-2022
Etiketler Irak Anbar IŞİD Operasyon Çelik İrade
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak ordusu ve güvenlik güçleri, Suriye sınırındaki Anbar vilayetinde IŞİD’e karşı “Çelik İrade” adıyla operasyonun ikinci aşamasını başlattı. Başbakan Kazımi de Anbar’daki sınır muhafız kuvvetlerini ziyaret etti.

Irak ordusunun, Anbar vilayetinin batısında IŞİD’e karşı “Çelik İrade” operasyonu devam ediyor. Operasyona Cezire, Anbar, Kerbela Operasyon Komutanlıkları ve Heşdi Şabi birlikleri de destek veriyor.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, bugün Anbar’a giderek sınır muhafız kuvvetleri ile Heşdi Şabi karargahlarını ziyaret ederek operasyonun ikinci aşaması hakkında yerinde bilgi aldı.

Kazımi IŞİD’e: Ölümden başka şansınız yok

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kazımi, burada askerlere hitaben konuştu ve IŞİD’i yenilgiye uğratacaklarını belirtti.

Kazımi, şu ifadeleri kullandı:

“IŞİD’li teröristlere siz askeri ve güvenlik açısından bizi test ettiğinizi sanıyorsunuz ama, Allah’a şükürler olsun gün geçtikçe biz başırı kaydediyoruz, siz ise gün geçtikçe yenilgiye uğruyorsunuz. Ölümden başka bir seçeneğiniz de yok.”

Kazımi, “Terör örgütü IŞİD’in emirlerini birer birer nasıl ortadan kaldırdıysak, aynı şekilde örgütün yeni emirini de ortadan kaldıracağız. IŞİD’li teröristleri yenilgiye uğratıp tarihimizi başarı ve fedakarlıkla yazacağız” dedi.

Bugün ikinci aşamasına geçilen “Çelik İrade’ operasyonunun birinci aşaması Mart ayında başlatılmıştı.

Öte yandan Irak ordusu, Terörle Müdace ve Özel Güçlerin katılımı ile Diyala vilayetinde de havadan ve karadan bir operasyon başlattı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli