Irak Parlamento Başkanı Helbusi Erbil'de

Erbil (Rûdaw) – Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret ederek Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başkan Mesud Barzani ile görüştü.

Irak’ta 1 Ekim’den bu yana devam eden protesto gösterileri devam ederken Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi başkent Erbil’e gelerek önce Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü ardından Başkan Mesud Barzani ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani ile Helbusi, Irak’ta yaşanan gelişmelerin yanı sıra bölgedeki meseleler ile Irak’ta kurulacak yeni hükümet kabinesini ele aldı.

Taraflar, Irak’ta devam eden sorunların meşru talepler doğrultusunda bütün Iraklıların çıkarları gözetilerek çözüm için atılacak ortak adımların desteklenmesi konusunda hem fikir kaldı.

Irak’ta yeni kurulacak hükümetin Iraklıların istek ve talepleri doğrultusunda olması ve yeni siyasi sürecin desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Halbusi Başkan Barzani’yi ziyaret etti

Erbil ziyareti kapsamında Helbusi, Başkan Mesud Barzani’yi ziyaret etti.

Irak Maliye Bakanı Dr. Fuat Hüseyin’in de hazır bulunduğu görüşmede Irak’ta yaşanan krizin yanı sıra, siyasi süreç ve kurulacak yeni hükümet kabinesine ilişkin meseleler ele alındı. Görüşmede gündeme getirilen bir diğer konu ise Irak Parlamentosu’nda ele alınan yasa değişiklikleri ile seçim yasası oldu.

Taraflar, Irak’ta ortaya çıkacak olası değişikliklerin Iraklılara hizmet etmesi gerektiği konusunda hem fikir kaldı.