Irak savaş uçakları Diyala’da IŞİD sığınağını vurdu

13 saat önce
Rûdaw
Etiketler Irak IŞİD Savaş uçakları Diyala
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı, Irak savaş uçaklarının Diyala ilindeki Hamrin Dağları'nda sığınaklarını vurmasıyla bir dizi IŞİD militanının bu sabah erken saatlerde öldürüldüğünü duyurdu.

Güvenlik Medya Ağı’nın yayınladığı açıklamada, "F-16 uçakları perşembe sabahı saat 7:00'de Hamrin Dağları'ndaki bir terörist sığınağını hedef alan başarılı bir hava saldırısı gerçekleştirdi... Bu, teröristlerin öldürülmesine ve sığınaktakilerin yok edilmesine yol açtı" dedi.

Açıklamaya göre sığınağın içinde bir "yakıt tankı, mühimmat ve lojistik malzemeler" vardı ve IŞİD'e lojistik destek sağlamak için bir üs olarak kullanılıyordu.

IŞİD, 2014'te Kuzey ve Orta Irak'ın geniş kesimlerini kapsayan bir saldırı ile Irak topraklarının büyük bir bölümünü ele geçirdi.

Ancak cihatçıların sözde "hilafeti", ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun desteğiyle Iraklı ve Kürt savaşçıların gruptan toprakları geri almasıyla 2017'de sona erdi.

IŞİD yenilgisi uğratılmasına rağmen, özellikle Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi arasında anlaşmazlık yaşanan Diyala, Selahaddin ve Kerkük de dahil olmak üzere birçok bölgede, vur-kaç saldırıları, bombalamalar ve kaçırmalar yoluyla güvenlik tehdidi oluşturmaya devam ediyor.

Irak hava kuvvetleri, özellikle tartışmalı bölgeler başta olmak üzere ülke genelindeki IŞİD sığınaklarını düzenli olarak hedef alıyor.

Bu bölgelerde IŞİD ile mücadele etmek için Irak hükümeti ve Peşmerge Bakanlığı, 2021'de Bağdat'ın tam kontrolü altında olacak iki ortak tugay oluşturma konusunda anlaşmıştı.

Anlaşmaya rağmen, tugayların kurulması, 2021 seçimlerinden sonra hükümeti kurma konusunda yaşanan kargaşa ve fon eksikliği nedeniyle ertelendi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli