9 yaşındaki kız çocuğu babası ve üvey annesinin işkencesinde can verdi

Erbil (Rûdaw) – Irak, bir babanın 9 yaşındaki kızını işkence ile vahşice öldürmesi ile çalkalanıyor.

Bağdat’ta bir adam boşandığı eski eşinden olma 9 yaşındaki kızı Meyar Ali'yi yeni eşinin de yardımıyla işkence yaparak öldürdü.

Zalim baba, küçük kızı aylarca  sopayla dövdü, ölene kadar çatıda güneşte bekletti ve üzerine sıcak çay dökerek yaktı.

Zorla babaya verilen kızın annesi ise defalarca şikayetçi olmasına rağmen işlem başlatmayan savcılıktan şikayetçi. Acılı kadın eski eşinin tıpkı kızını öldürdüğü gibi cezalandırılmasını istiyor. Anne Nur Mazlum, eski kocasının kızına cinsel istismarda bulunduğunu da iddia ediyor. 

Bu videonun başında Meyar Ali'nin annesinin yanında olduğunu görüyorsunuz. Gülümseyen ve mutlu bir çocuk. Daha sonra zorla annesinden kopartılarak,  babasının ve üvey annesinin insafına bırakıldı.

Vücudunun büyük bir kısmı işkence, yanık ve dayak izleriyle kaplı. Vücudunda uzun süreli işkence izleri olmayan çok az yer var.

Meyar Ali, 19 Temmuz'da dokuz yaşındayken hayatını kaybetti. Polis kaynaklarına göre babası onu önce sopayla dövdü, ölene kadar çatıda güneşte bıraktı ve ardından üzerine çay dökerek yaktı.

İki yıl önce eşinden boşanan Meyar'ın annesi, bir yıldır kızından haber alamadığını söyledi. Acılı kadın birçok kez savcılığa şikayette bulunmasına rağmen çocuğuna ulaşamadı. 2 yılın ardından kızından işkence altında öldükten sonra haberdar oldu. Anne, eski eşinin kızına cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti.

" Tek isteğim kızımı öldürdüğü gibi öldürülmesi"

Rûdaw’a konuşan Meyar’ın  annesi Nur Mazlum şunları söyledi:

 "Tek isteğim, kızımı öldürdüğü gibi öldürülmesi. Ben onun da idam edilmesini ve cezasını çekmesini istiyorum. Bu dünyada ve ahirette cezasını çekmeli. Kızını bu kadar vahşice öldüren tek bir baba yoktur. O kızıma işkence  ettiği yetmedi ona tecavüz etti."

Meyar'ın annesi şimdi kocası ve karısının yanı sıra ihmalkar davrandığına ve suçun işlenmesini engelleyemediğine inandığı savcı hakkında da şikayetçi olacağını belirtiyor.

İdam çağrısı

9 yaşındaki Meyar’ın teyzesi Esma Mazlum, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’ye kızına vahşet uygulayan babanın idam edilmesi çağrısında bulunarak, "Bu suçlunun idam edin. Bu suçlunun kızına yaptığını kimse yapmadı. Bu felaket hiçbir Yahudi’nin, ateistin veya Arap’ın başına gelmedi" dedi.

Kızını öldüren adam Irak’ın Bakuba nüfusuna kayıtlı. Ancak eşinden boşandıktan ve ikinci kez evlendikten sonra Bağdat'a taşındı. Eski eşinden olma kızı ise bir yılı aşkın süredir kendisi ve üvey annesi ile birlikte yaşıyordu.