Irak'ta hemorajik ateş vakalarında artış

22-05-2022
Rûdaw
Etiketler hemorajik ateş Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Sağlık Bakanlığı, Irak'ta hemorajik ateş vakkalarının 96’ya ölümlerin ise 18’e yükseldiğini açıkladı.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Seyf Bedir, resmi Irak haber ajansına yaptığı açıklamada, "Irak'taki hemorajik ateş vakalarının sayısının 96'ya yükseldiğini, 18 hastanın hayatını kaybettiğini, tedavi gören 50 kişinin ise sağlığına kavuştuğunu" söyledi.

Dr. Seyf Bedir, Irak'ta, hemorajik ateş vakalarının sayısının artabileceğinden endişe ettiklerini belirtti.

Bağdat Valisi Muhammed Cabir Ata, Cumartesi günü Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, Bağdat’ta hemorajik ateş hastalığına yakalanan 5 kişiden birinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Öte yandan Rûdaw’a konuşan Zikkar İl Sağlık Ofisi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Müdürü Dr. Haydar Hantuş, son 24 saat içerisinde 2 hemorajik ateş vakası daha tespit edildiğini ve Zikkar hastanelerinde hemorajik ateş tedavisi görenlerin sayısının 42’ye ulaştığını söyledi.

Hantuş, şu ana kadar 8 kişinin ise yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Irak Sağlık Bakanlığı, 1970'lerden beri Irak'ta hemorajik ateş virüsünün varolduğunu açıkladı.

Hayvancılık yapan çiftçiler, özellikle de büyük baş hayvan yetiştirenlerin yanı sıra kasaplık yapanların hemorajik ateş hastalığına yakalanma riski daha yüksek.

Sağlık bakanlığından yapılan açıklamada, "İnsanları ve hayvanları hemorajik ateş hastalığına karşı koruyacak bir aşı yok. Semptomlar ateş, vücutta veya karında ağrıyı içerir, ancak hastalık vücuda yayılırsa hasta enfekte olabilir. Daha ciddi vakalarda hastada böbrek ve karaciğer yetmezliği gelişebilir ve ölümle sonuçlanabilir” bilgisini paylaştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli