ABD askerleri Enbar operasyonunda!

22-01-2016
Rûdaw
Şii Heşdi Şabi
Şii Heşdi Şabi
Etiketler Enbar ABD Operasyon Heşdi Şabi
A+ A-

Ramadi (Rûdaw) -  Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) bağlı özel bir askeri birliğin, Enbar’ı kurtarma operasyonuna katılacağını bildirildi.

 

Rûdaw’a konuşan Şii Heşdi Şabi komutanlarından Ahmed El Beylawi, Ramadi’nin doğusunda operasyonların devam ettiğini söyledi. 

 

Ahmed El Beylawi, güvenlik güçlerinin son 3 gün içinde Hisebeyi bölgesine yaklaştığını belirterek, “Birkaç gün içinde bölgenin tamamı bomba ve mayınlardan temizlenecek” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan Halidiye Güvenlik Komisyonu Başkanı Şeyh İbrahim Fehdway ise, ABD’li özel bir askeri birliğin Enbar’ın batısında bulunan Eniylesedi askeri hava üssüne ulaştığını belirtti.

 

Şeyh İbrahim Fehdway, “IŞİD’in Irak’a geçmesini engellemek amacıyla güvenlik kordonları oluşturuldu. ABD’li birlikler, Enbar’ın batısını kurtarma operasyonuna katılacak” bilgisini paylaştı.

 

Şeyh İbrahim Fehdway, “ABD askeri birliğin görevi Irak’ın Suriye ile Ürdün sınırını kontrol etmesi ve örgüt mensuplarının Irak’a geçişinin önlemek. Ayrıca  Enbar’ın batısındaki Ane, Rave ve Kaym bölgelerinin de kontrolüne yardımcı olacaklar” diye konuştu.

 

Ramadi 2015’in Mayıs ayında işgal edilmişti.

 

Irak Ordusu şehri kurtarmak için 22 Aralık’ta operasyon başlatmıştı.

 

Ramadi’de ağırlıklı olarak Sünni Araplar yaşıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli