Askeri üniformalı ve silahlı baskın: Aynı aileden 6 kişi öldürüldü!

Dün 09:51
Etiketler Askeri üniformalı baskın Irak aynı aileden olan 6 kişi öldürüldü
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak’ın Selahaddin vilayetinde, askeri üniforma giyerek bir eve baskın düzenleyen silahlı kişilerin, aynı aileden 6 kişiyi öldürdükleri açıklandı.

Irak güvenlik güçleri, olayla irtibatlı olduğu düşünülen 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

Rûdaw’a konuşan Selahaddin Valisi Güvenlik İşlerinden Sorumlu Danışmanı Kawa Şehani, askeri üniforma giyen silahlı kişilerin, Samarra ilçesinin Abbasi nahiyesindeki bir eve baskın düzenlediklerini açıkladı.

Kawa Şehani, baskın yapan silahlı kişilerin, o anda evde bulunan ve aynı aileden olan çocukların annesi Rabaj Adnan Hüseyin (36), Ezher Cemal Ali (18), Ayser Cemal Ali (14), Asmahan Cemal Ali (16), Hayder Cemal Ali (10) ve Nurattin Cemal Ali’yi öldürdüklerini söyledi.

2021 yılında da çocukların babası ve dedesinin de aynı şekilde silahlı kişilerce öldürüldüğünü aktaran Kawa Şehani, olayla ilgili yakalanan 7 kişinin de Abbasiye nahiyesinde yaşadıklarını kaydetti.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Basın Hücresi'nden yapılan açıklamada, olayla ilgili önemli ipuculara ulaşıldığı ve olayın failleri olduğu şüphesiyle bazı kişilerin yakalandıkları belirtildi.

Selahaddin vilayetine bağlı Abbasiye nahiyesinde ağırlıklı olarak Sünni mezhepli vatandaşlar yaşıyor. Öldürülen ailenin tüm fertleri de aynı mezhebe mensup kişiler.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli