Iraklı büyükelçi ve eşinin çektiği fotoğraflara tepki yağdı

21-08-2022
Etiketler Irak Ürdün Lübnan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak’ın Ürdün Büyükelçisi’nin başı eşi ile birlikte Lübnanlı bir sanatçıyla çektirdiği fotoğraflar nedeniyle büyük dertte.

Irak'ın Ürdün Büyükelçisinin Haydar Mansur Azari ve eşi Maysam Rubayi, Lübnanlı şarkıcı Ragheb Alama ile çekilmiş fotoğrafı ülkeyi karıştırdı. Irak Dışişleri Bakanlığı büyükelçiyi çağırmaya karar verdi ve bazı milletvekilleri ise istifasını istiyor.

Lübnanlı şarkıcı Ragheb Alama'nın Irak'ın Ürdün Büyükelçisi Haydar Mansur Azari ve eşi Maysam Rubayi ile çekilmiş fotoğrafları kısa sürede Irak'ta büyük yankı buldu. Sosyal medya üzerinden büyük tepki toplayan resimler nedeniyle büyükelçinin geri çekilmesi hatta istifası gündemde.

Tepkiler Lübnanlı şarkıcı Ragheb Alama’nın Iraklı büyükelçi ve eşiyle çektiği 3 fotoğrafı Twitter hesabından paylaşması ile alevlendi.

Lübnanlı sanatçı paylaşımında  şunları yazdı:

“Irak'ın Ürdün Büyükelçisi Bay Haydar Mansur Azari ve eşi bayan Maysam Rubayi'ye cömert, güzel ve hoş konukseverliği ve sıcak karşılama için kalbimin derinliklerinden teşekkür ederim. Kalbe yakın, sevgi ve mutluluk dolu bir atmosferdi.”

Maysam Rubayi ve Lübnanlı şarkıcı Ragheb Alama

Lübnanlı şarkıcı Ragheb Alama’nın paylaştığı resimlerde bir aşırılık olmamasına rağmen, fotoğraflarda elçinin eşi Maysam Rubayi'nin, şarkıcı Ragheb Alama yüzünü çevirmesi ve  eşine sırtının dönük olması yorumlara neden oldu.

Başka bir fotoğrafta ise, Maysam Rubayi ve  Ragheb Alama el ele poz vermeleri, Maysam Rubayi'nin sanatçıya hayranlıkla bakması bir çok sosyal medya kullanıcısının tepkisine neden oldu. Özellikle baş başa çekilen fotoğraf “iki sevgili” ilişkisine benzetildi ve Maysam Rubayi'nin kıyafetlerinin Irak geleneklerine göre "uygunsuz" olarak nitelendirildi.

Maysam Rubayi ve Lübnanlı şarkıcı Ragheb Alama

Iraklı bir çok sosyal medya kullanıcısı ülkede 11 aydır yaşanan kriz ve gösterilere rağmen büyük elçi ile eşinin “sanki ülkede büyük bir refah” varmış gibi “keyif ve sefa” içerisinde yaşamasını ağır bir dille eleştirdi.

Büyükelçi ve eşine sosyal medya üzerinden yapılan linç kampanyası, Irak Dışişleri Bakanlığı'nı  açıklama yapmaya zorladı.  Açıklamada konunun büyük bir ciddiyetle ele alındığı belirtilerek, Büyükelçinin geri çağrılacağı kaydedildi.

Irak Büyükelçisi Haydar Mansur Azari, Lübnanlılar yüzünden  başı belaya giren ilk Iraklı diplomat değil. Temmuz ayında, Irak Dışişleri Bakanlığı, Lübnan Büyükelçisi Haydar Baraki'yi Lübnan'da RPG roket atar silahını kullanırken çekilmiş fotoğraflarının yayınlanması ardından geri çekmişti.

Irak'ın Ürdün büyükelçisi ve eşi kim?

Irak’ın Ürdün  büyükelçisi ile eşi  fotoğraflarının yayınlanmasından sonra, tepki toplamasına rağmen Maysam Rubayi google’da en çok aranan isimler arasında yer aldı. 32 yaşındaki Maysam Rubayi uzu süredir Büyükelçi Haydar Mansur Azari ile evli ve Sünni.

1970 doğumlu Haydar Azari, 2009 yılından bu yana Irak Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapıyor. 5 yıldan daha uzun bir süre Beyaz Rusya'nın Minsk kentinde büyükelçi olarak görev yaptı. 2016 yılında Irak'ın Rusya büyükelçisi oldu. 2020'de Filistin'in daimi olmayan büyükelçisi oldu. 9 Şubat 2021'de Irak'ın Filistin Büyükelçisi olarak göreve başladı. Aynı zamanda Irak'ın Ürdün Büyükelçisi oldu.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli