Gazze'ye destek için 2 bin Iraklı Ürdün sınırına ulaştı

Erbil (Rûdaw) - Gazze’yi desteklemek için Filistin sınırında gerçekleştirilecek greve katılmak üzere binlerce Iraklı Ürdün sınırında toplandı.

Hamas’ın israil’e yönelik saldırılarının ardından başlayan karşılıklı saldırılar 2’nci haftasında devam ediyor.

Şii lider Mukteda es-Sadr, İsrail’in yoğun bombardımanı altındaki Gazze’ye destek için yaptığı açıklamada, Arap ve İslam halklarına seslenerek Filistin sınırlarında oturma eylemi düzenlemeye çağırdı.

Sadr’ın çağırısı üzerine yola çıkan yaklaşık 2 bin Iraklı Ürdün sınırına ulaştı.

Rûdaw’a konuşan Kardeşlik ve Sevgi Vakfı Başkanı Şeyh Abdul Amir Geylani, “2 Bin kişilik bir kafile olarak Ürdün ile Irak arasındaki Trebil sınır kapısına sabah 10.00'da vardık. Yardım kumanyalarını yanımızda getirdik ve Filistin halkına ulaştıracağız. İsrail işgali altında acı çeken ve temel hizmetlerden mahrum kalan Filistin halkına destek olmak için sınırda düzenlenecek greve katılacağız” dedi.

Şii Sadr Hareketinin lideri Mukteda es-Sadr dün yaptığı bir konuşmada, “Mısır, Suriye, Lübnan ve Ürdün’deki Arap ve İslam halklarını Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasına kadar Filistin sınırlarında oturma eylemi düzenlemeye çağırıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker bin 400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Son olarak, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne 17 Ekim'de düzenlenen saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 342 kişi de yaralanmıştı.