IŞİD ÜNİVERSİTESİ – Sıra yasak, rektör ‘halife’ doktoru

20-09-2015
Rûdaw
Etiketler IŞİD Musul Üniversite
A+ A-

Musul (Rûdaw) – IŞİD örgütü, Musul Üniversitesi’nin ismini ‘İslam Devleti Üniversitesi’ olarak değiştirdi. Rektör olarak da Bağdadi’nin doktoru görevlendirildi.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul sorumlularından Said Memuzini, IŞİD’in Musul Üniversitesi’nin ismini ‘İslam Devleti Üniversitesi’ olarak değiştirdiğini, rektör olarak da örgütün halifesi Ebubekir Bağdadi’nin yaralıyken ameliyatını yapan doktorun görevlendirildiğini söyledi.

 

IŞİD, üniversitede kızların bazı bölümlerde okumasına izin vermiyor. Örneğin ziraat ve hayvancılıkla ilgili bölümlerde sadece erkekler okuyabiliyor.

 

Kızların tıp fakültesinde okumasına izin verilirken; kimya, fizik, coğrafya ve antropolji bölümlerine başvurmaları ise yasak.

 

Said Memuzini, öğrencilerin sıralarda oturmasının yasaklandığını, derslerde yerde oturma zorunluluğunun olduğunu söyledi.

 

1959 yılında kurulan ve 1967’de öğretime başlayan Musul Üniversitesi, Bağdat Üniversitesi’nden sonra Irak’ın en eski ikinci bilim merkezi olarak kabul ediliyor.

 

Öte yandan Memuzini, Selahaddin’in Beyci ilçesinden örgüt mensuplarına ait 171 cesedin Musul’a ulaştığını, 66 cesedin Telafer ve Beac’da toplu mezara gömüldüğünü ifade etti.

 

Koalisyona ait savaş uçaklarının bugün Musul’un Geyara bölgesinde düzenlediği operasyonda ise IŞİD’in eğitim kampı hedef alındı. Bombardımanda askeri eğitim sorumlusu Abdullah Hasan Sebavi’nin de olduğu çok sayıda IŞİD’li öldürüldü.

 

Bugün ayrıca Hezlaniye Karargahı’nda bomba döşenen bir aracın patlaması sonucu 18 IŞİD’li öldü.

 

Musul 9 Haziran 2014’te IŞİD’in eline geçmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli