Irak Merkez Bankası'ndan iddialara yanıt: Nakit sıkıntımız yok

Erbil (Rûdaw) - Irak Merkez Bankası, Irak hükümetinin nakit "eksikliği" ile ilgili sorunu olduğu iddiasını reddetti.

Rûdaw’a konuşan Irak Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ammar Halaf, "Merkez Bankası'nın nakit olarak on trilyonlarca dinarı var. Nakit eksikliğiyle ilgili söylenenler doğru değildir” dedi.  

Ammar Halaf, "Maliye Bakanlığı ve Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu'nun nakit sıkıntısı konusunda söyledikleri her şey kendilerini bağlar, onların bu konuda açıklama yapmaları gerekir” diye konuştu.

Diğer taraftan, Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu Başkan Yardımcısı İhlas Dlemi, maaş sorunun tüm eyaletleri ve federal hükümeti ilgilendiren bir konu olduğunu, “Irak'ta nakit sıkıntısı var ve biz Merkez Bankası Başkanı, Maliye Bakanı ve Petrol Bakanıyla görüştük. Bu konuda onlar da görüşlerini paylaştılar” değerlendirmesinde bulundu.

İhlas Dlemi gelecek ay bu sorunun yaşanmayacağını ve gerekli önlemlerin alınacağını düşündüğünü aktardı.

Kürdistan Bölgesi memurları hala Temmuz ayı maaşlarını alamamış durumda.

Irak Maliye Bakanlığı, dün (19 Ağustos) Kürdistan Bölgesi memurlarının Temmuz ayı maaşlarının ödenmesi için bir milyar 426 milyon 915 bin Irak dinarını tahsis edilmesine karar verdi. Ancak maaşların tamamının ödenmesi için 900 milyar dinardan fazlasına ihtiyaç var.