Irak Başbakanı Kazımi'den Zaho için talimat; Bölgeye heyet gönderiliyor

Haber Merkezi – Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, 8 Iraklı turistin öldüğü bombardımanın hedefi olan Zaho’ya bir heyet gönderilmesi için talimat verdi.

Duhok’un Zaho ilçesi Derkar Kasabasına bağlı Perex köyü bugün öğlen saatlerinde havan topları ile bombalandı. Bombardımda, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 8 Iraklı turist hayatını kaybederken en az 23 kişi de yaralandı.  

Irak Güvenlik Medya Ağı Başkanı Tümgeneral Saad Maan, Irak Haber Ajansı'na (INA) yaptığı açıklamada, Başbakan Kazımi’nin bölgeye bir heyet gönderilmesi için talimat verdiğini söyledi.

Maan, Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin başkanlığında bri heyetin bölgeye giderek incelemelerde bulunacağını söyledi.

Halbusi: Irak bölgesel hesapların çözüldüğü bir arena olmamalı

Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi, Dohuk'taki bombardımanın soruşturulması için gerekli adımların atılması çağrısında bulundu.

Halbusi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Irak, Iraklıların hiç yere kanının aktığı, bölgesel hesaplara ve dış çatışmalara açık bir arena olmamalıdır. Hükümeti, ülkeyi ve insanları korumak için her türlü gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz” dedi.

8 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

Zaho ilçesi Derkar kasabasına bağlı Perex köyü öğlen saatlerinde havan topları ile bombalandı.

Rûdaw’a konuşan Zaho Kaymakamı Muşir Beşir, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen bombardıman sonucunda 8’inin yaşamını yitirdiğini, 23 kişinin de yaralandığını söyledi.

Konuya ilişkin Türkiye makamları tarafından şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.