Irak Dürüstlük Komisyonu Başkanı Hanun: Yolsuzlukla mücadelede Erbil ile anlaşmamız var

20-04-2024
Etiketler Irak Dürüstlük Komisyonu Yargıç Haydar Hanun Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) - Irak Dürüstlük Komisyonu Başkanı Yargıç Haydar Hanun, Kürdistan Bölgesi ile yolsuzlukla mücadele konusunda anlaşmaları olduğunu belirterek, “Başarıya ulaşma yolunda ilerliyoruz” dedi.

Rûdaw muhabirine konuşan  Yargıç Haydar Hanun, komisyonun bağımsız olduğunu, Kürdistan Bölgesi dahil tüm Irak vilayetlerindeki çalışmaları kapsadığını söyledi.

Hanun, “Kürdistan Bölgesi Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu yerel bir organdır ve daha büyük olan organa (Irak Dürüstlük Komisyonu’na) bağlıdır” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi ile 2011 yılanda yapılan bir anlaşma kapsamında koordinasyon ve işbirliği anlaşması imzaladıklarını kaydeden Haydar Hanun, “Koordinasyonumuz yolsuzlukla mücadele süreci, yolsuzluğu önleme, karşı önlemler ve finansal varlıkların ifşa edilmesiyle ilgili” bilgisini verdi.

Hanun, "Irak'ın tüm bölge ve vilayetlerinde yetkililerin aynı denetim altında olması ve paranın nereden geldiğini, nasıl harcandığını bilmesi gerekiyor. Koordinasyon ve bundan sonraki adımlar daha da iyi olacak. Yolsuzlukla mücadelede Kürdistan Bölgesi’ndeki kurumlarla başarı elde etme yolunda ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

 Yolsuzluğun tamamen ortadan kaldırılması için herkesin birlikte mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Yargıç Hanun, “Çünkü yolsuzluk bir salgındır ve ister Kürdistan Bölgesi'nde ister Irak'ın tüm illerinde olsun tüm başarılarımızı yok eder" dedi.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'ne göre Irak, yolsuzluk açısından 180 ülke arasında 157. sırada yer alıyor. Sahte projeler üzerinden ülkede her yıl 200 milyar doların üzerinde para aklanıyor veya çalınıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli