Kazımi, Tahran ile daha güçlü bağlar için çağrıda bulundu

19-05-2022
Rûdaw
Etiketler Kazımi Irak İran
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Başbakanı Mustafa Kazımi dün, İran'ın yeni Bağdat Büyükelçisini kabulünde, Tahran'la ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Bağdat’ta gerçekleşen görüşmeye, İran Büyükelçisi Muhammed Kazım Al Sadık ve beraberindeki heyet katıldı. Kazımi görüşmede Bağdat ile Tahran arasındaki ikili ilişkilerin derinliğine dikkati ekti.

Kazımi’nin ofisinden yapılan açıklamada, "İki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgesel çıkarlar ve gelişen işbirliği alanları"nın ele alındığı vurgulandı.

Büyükelçi Kazım Al Sadık da, Kazımi'nin Tahran ile Bağdat’ın bağlarını güçlendirme ve çeşitli alanlarda işbirliğini geliştirme çabalarına övgüde bulundu.

Sadık, geçen ay İran'ın yeni Bağdat büyükelçisi olarak atanmış ve görevi beş yıl sürdüren Iraj Mescidi'nin yerine geçmişti.

İran devlet medyasının bildirdiğine göre Sadık, Salı günü Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'e güven mektubunu sundu.

Berhem Salih ve Sadık, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin genişletilmesinin önemini vurguladı.

İran, Irak için önemli bir ticaret ortağı durumunda. 2003 yılında Saddam Hüseyin rejiminin yıkılmasından  bu yana Irak ve Kürdistan Bölgesi, İran malları için iki önemli destinasyon haline geldi.

Ancak İran, Mart ayında Erbil'e bir İsrail üssünü hedef aldığını iddia ederek füze saldırısı düzenledi. Irak parlamentosu tarafından kurulan bir araştırma komisyonu saldırı alanında İsrail üsleri veya casusluk faaliyetleri olduğuna dair hiçbir kanıt bulamadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli