Vakıf başkanı karakoldan kaçtı, bakanlık harekete geçti

19-04-2023
Etiketler Saad Kambaş Irak Polis Yolsuzluk
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Hakkında yolsuzluk nedeniyle tutuklama kararı bulunan Irak Sünni Vakfı eski başkanı Saad Kambaş, Bağdat'ta bir polis karakolundan firar etti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile polis amirleri gözaltına alındı.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Irak Sünni Vakfı eski başkanı Saad Kambaş, dün akşam başkent Bağdat’taki Kerade Meryem Polis Karakolu’ndan kaçtı.

Irak İçişleri Bakanlığı, Bakanı Abdulemir Şemeri’nin firarı nedeniyle Salihiye ve Kerade Meryem polis müdürlüklerinde görevli amirlerin tutuklanması talimatı verdiğini açıkladı.

Eşi ve çocukları da gözaltına alındı

Öte yandan Kerkük polisi, bu sabah Kürdistan Bölgesi'ne gitmek için yola çıkan Kambaş'ın eşi, çocukları ve kardeşinin kontrol noktasında gözaltına alındığını açıkladı.

Polis Kambaş’ın ailesinin Erbil’e kaçmaya çalıştığını ileri sürdü.

Hakkında tutuklama kararı bulunuyordu

Irak Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Soruşturma Bürosu, 20 Eylül 2022'de Saad Kambash ve diğer 2 Sünni Vakfı yetkilisinin, “görevinini kötüye kullanma ve kamu malına zarar verme” suçlaması ile tutuklamanmasını talep etmişti.

Diyala mehkemesi, söz konusu kişiler hakkında 4 yıl gıyabi hapis cezası kararı almıştı. Kambaş hakkında ayrıca vakfın parası ile Erbil'den otel satın almak da dahil çeşitli suçlamalar bulunuyordu.

Sünni Vakdı, Irak'taki Sünni cemaate ait türbe, cami ve dini mekanları denetlemek üzere kurulan bir vakıf.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli