Ölen 7 aylık bebeğin ailesinden iddia: Hastane cenazeyi 2 gün alıkoydu

18-08-2024
Rûdaw
Etiketler Bebek Hastane Bağdat Ölüm Rehin
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak'ın başkenti Bağdat'taki özel bir hastanenin, 7 aylık bebeğin cenazesini iki gün boyunca ailesine teslim etmediği iddia edildi. Irak Sağlık Bakanlığı yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Başkent Bağdat’a geçen perşembe günü (15 Ağustos) nefes darlığı nedeniyle Dora bölgesindeki özel bir hastaneye apar topar götürülen 7 aylık Larin bebek kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti. 

Rûdaw’a konuşan Larin bebeğin amcası Haci Enes, bebeğin aynı gece hayatını kaybetmesine rağmen hastanenin iki gün sonra kendilerine vefat haberini verdiğini bunun da daha fazla para almak için yapıldığını iddia etti.   

Hastane içeresinde bebeğe bakan hemşirelerden birinin çocuğun aynı gece hayatını kaybettiğini söylediğini aktaran Haci Enes “Hastane müdürü Larin’nin babasına ödeme yapmaları kaydıyla cenazeyi teslim alabileceklerini söyledi” diye konuştu.

Hastane Müdürü, Dr. Ali Muhsin ise ailenin tüm iddialarını reddederek, “Hasta çocuk perşembe günü 15 Ağustos saat 11:45’te kalbi durarak hayatını kaybetti. Buna karşılık çocuğun ailesine adli tıp kurumundan ölüm belgesini temin etmelerini söyledik ama onlar buna sert tepki göstererek hastaneye saldırdılar. Ölüm belgesinin hastanenin temin etmesi gerektiğini söylediler” diye konuştu.

Dr. Ali Muhsin, Sağlık Bakanlığı’nın yönergeleri doğrultusunda hareket ettiklerini ve yönergeler çerçevesinde hastanelerinde ölüm belgesi hazırlama gibi bir uygulama olmadığını söyledi.    

Irak Sağlık Bakanlığı 7 aylık Larin bebeğin ölüm nedenini araştırmak amacıyla soruşturma başlattı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli