Gazali: ABD sadece Erbil’e yardım etti

Kerbela (Rûdaw) - Esayib Ehli Hak grubu lideri Kays Gazali, ABD’nin IŞİD’le savaşta Bağdat’a havadan destek vermediğini belirterek, “ABD sadece Erbil’i savundu” dedi. 

 

Heşdi Şabi içindeki önemli silahlı gruplardan ve İran’a yakınlığıyla bilinen Esayib Ehli Hak lideri Kays Gazali, Kerbela’da “IŞİD’e karşı başarı” etkinliğe katıldı.

 

Kays Gazali, burada yaptığı konuşmada, “Irak’ın başarısının ardından tüm ülkeler kutlama mesajı gönderiyor. Ancak bunlara kanmamamız gerekiyor. Dost ve düşmanlarımızı ayırt etmemiz gerekiyor” dedi.

 

Kürtlere düşmanlığıyla da bilinen Gazali, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bizi de destekleyen dostlarımız bellidir. İlk düşmanımız İsrail, ikinci düşmanımız ABD’dir. ABD’de hiçbir şekilde Irak’a havadan destek vermedi. ABD sadece Erbil’i savundu.”

 

Irak’ın üçüncü düşmanının Suudi Arabistan olduğunu da savunan Kays Gazali, “Şimdiye kadar Suudi Arabistan’dan 5 bin intihar saldırganı Irak’a gelerek intihar etti. Suudi Arabistan bir kez daha Irak’ın kaosa sürüklenmesini istiyor” dedi.

 

Irak ile Suudi Arabistan ilişkileri 1990 yılından bu yana gergin devam ediyordu ancak ABD’nin aracılığıyla bir süredir iki ülke arasındaki ilişkiler normalleşmeye başladı.