VİDEO - Musul kıyamet yeri!

16-11-2016
Rûdaw
Musul
Musul
Etiketler Musul_Savaşı
A+ A-

Musul (Rûdaw) – IŞİD, Musul’un  Zehra Mahallesi’nde sivilleri havan toplarıyla hedef aldı.

 

Bugün IŞİD’in Irak Ordusu’nun kontrolündeki  Zehra Mahallesi’ne saldırı düzenlemesi sonucu ölen ve yaralananlar oldu. Yaralılar arasında çocuklar da var. O anlar Rûdaw kamerasına yansıdı.

 

Rûdaw muhabiri, mahallede yoğun silah seslerinin yükseldiğini, saldırıda yaralananların hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

 

Bir mahalle sakini, “Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bölgede yaklaşık 2 bin kişi yaşıyoruz. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Çünkü göçmenlik yaşam değil” dedi.


 

 

Mahalleli bir genç ise, “Burada sadece Allah var. Bir kadın ve 4 çocuğu öldü. Araç olmadığı için cesetleri bahçeye gömüldü” diye konuştu.

 

Havan topu isabet eden evlerden birinde kalan 3 kişinin yaralandığını aktaran muhabirimiz, olaydan sonra Erbil’e nakledildiklerini kaydetti.

 

Saldırıda yaralanan yaşlı bir kadın ise, “Bir şeyler almak için dışarı çıkmıştım. Havan saldırısında yaralandım. Gideceğim bir hastane bile yok” dedi.


 

Yaralı kadınla birlikte olan bir adam ise, operasyonun başladığı günden bu yana ellerinde bir şey kalmadığını, bölgeye gelen yardımların ise kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli