Şemer Aşireti lideri: İhanet eden Araplar cezalandırılmalı

16-10-2014
Rûdaw
Etiketler Irak Şemer Aşireti Abdullah Yawer Sünni Araplar Kürdistan Bölgesi
A+ A-
Duhok (Rûdaw) - Irak’ın en büyük aşiretlerinden olan Şemer Aşireti’nin lideri Abdullah Yawer, Sünni Araplar ile Kürdistan Bölgesi’nin ilişkilerine değinerek “İhanet eden Araplar cezalandırılmalı” dedi.

 

Abdullah Yawer, Rûdaw’a, Kürtler’e hainlik yapan Araplar’ın yargılanıp, cezalandırılması gerektiğini ifade ederek, “Teröristlerin saflarında yer alarak Kürtler’e karşı silah kullanmaması gerekirdi” ifadelerini kullandı.

 

Erbil’de bazı Sünni Araplar’ın IŞİD’e karşı savaşa katılmak üzere eğitilmesini değerlendiren Yawer, “Sadece Şemer Aşireti Arapları değil, diğer Sünni aşiretleri de IŞİD teröristlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini konusunda hemfikir” dedi.

 

Kürt - Arap ilişkilerine dikkat çeken Abdullah Yawer, şunları söyledi:


“Rabia’nın örgütün elinden alınması için nahiyeye yapılan operasyonu Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’yle görüştük. Kürdistan Peşmerge Güçleri’nin gerçekleştirdiği operasyona, bir kardeşimin de içinde bulunulduğu Şemer Aşireti milisleri de katıldı.”

 

Musul ve Kerkük sınırında, Irak Merkezi Hükümeti’ne mi yoksa Kürdistan Bölgesi’ne mi bağlı kalacağı konusu netleştirilmediği için “sorunlu bölgeler” olarak adlandırılan bölgelerde yaşayan  bazı Arap aşiretleri, IŞİD bölgeye saldırdığında silahlanarak Kürtler’e saldırmıştı.

 

Bölgede bulunan Kürtler, sözkonusu aşiretlere “ Hain Araplar” diye hitap ediyor. 

 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani de, ihanet edenlerin cezalandırılacağını açıklamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli