Irak'ta eski asker ve polislerden oturma eylemi

16-03-2019
Rûdaw
Etiketler Irak Polis Asker IŞİD
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak'ta görevlerine son verilen asker ve polisler, 7 gündür oturma eylemi düzenliyor.

 

Irak Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı, IŞİD’in 3 yıl kontrol ettiği Musul, Diyala, Salahaddin ve Enbar'da çalışan bazı polis ve ordu mensuplarının görevlerine son verme kararını aldılar.

 

İlgili bakanlıkların kararıyla görevden alınan polis ve askerler, yaşanan durumdan dolayı mağdur olduklarını belirterek, yetkililere seslerini duyurmak amacıyla Bağdat'ın Tahrir Meydanı'nda toplandı.

 

Görevlerine son verilen asker ve polisler, 7 gündür oturma eylemi düzenliyor.

 

Protestocu eski polis memuru Yasir Mahmudi, gösterilerine ilişkin şunları söyledi:

 

“Maalesef, oturma eyleminin 7. günündeyiz ancak şu ana kadar herhangi bir yetkili taleplerimize kulak vermiş değil. Yanlış kararlar nedeniyle işten atıldık. Hükümetin halimize acıyıp yeniden işe almasını istiyoruz.”

 

IŞİD, 10 Haziran 2014'te başta Musul olmak üzere Irak’ın Selahaddin, Enbar ve Diyala vilayetinin bir kısmını ele geçirmişti.

 

Söz konusu saldırılarda, birçok ordu mensubu ve polis memuru da herhangi bir direniş göstermeden üniformalarını değiştirip, üslerini terk etmişti.

 

Bağdat yönetimi, farklı aralıklarda örgüte karşı direnmeyen güvenlik birimlerine karşı soruşturma başlatmış ve daha sonra sayıları binleri bulan söz konusu kişileri görevden almıştı.

 

Dönemin Irak Başbalanı Haydar Abadi, Aralık 2017'de IŞİD’in ülkedeki askeri varlığını büyük oranda temizlediğini duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli