MUSUL - IŞİD sonrası ilk kuaför

16-02-2017
Rûdaw
Musul Sabaya Kuaförü
Musul Sabaya Kuaförü
Etiketler Musul Kadın Kuaför
A+ A-

Musul (Rûdaw) - Musul’un doğusunda IŞİD’den sonra ilk kadın kuaförü açıldı.

 

Musul’un doğusunda hala IŞİD’e ait izler şehrin her yerinde görülebiliyor ayrıca halk şehirdeki uyuyan hücrelerin bulunmasından büyük bir endişe duyuyor. Tüm bu şartlara rağmen Musullu 2 kadın, 3 yıl sonra şehirde ilk kadın kuaförünü açmaktan geri kalmadı.

 

IŞİD, 2014 yılında Musul’da kontrolü sağladığı zaman, şehirde bulunan kadın kuaförlerini, güzellik salonlarını ve kadınlara yönelik bütün benzer mekanları kapattırmıştı.

 

Irak Ordusu’nun şehrin doğusunda kontorlü sağladıktan sonr, IŞİD’in yasakları teker teker siliniyor.

 

Rûdaw’a konuşan kimliklerinin açıklanmasını istemeyen Sebaya Kuaför salonu sahiplerinden biri, “Umarım Musullu hanımlar tekrardan güzelliklerini önemser ve hiç endişe etmeden bizim kuaförümüzü ziyaret ederler. Biz, IŞİD’ten sonra şehirde açılan ilk kuaförüz” ifadesini kullandı.

 

Sebaya Kuaförü sahibi ayrıca, Musul’un IŞİD kontrolünde olduğu dönemde aynı işi evde gizlice yaptıklarını söyleyerek, “Müşterilerimizi gizlice evde ağırlıyorduk ama en son bir kaç IŞİD’li bunu öğrendi. Çok korktuk anca onlar bize gelip bir kaç kadın getirdiler saç makyaj yapıp götürdüler. Kadınların, onların eşi mi olup olmadığını korkudan soramadık” şeklinde konuştu.

 

Musullular hala IŞİD’in saldırılarından korkuyorlar. Geçtiğimiz günlerde IŞİD’in şehrin en ünlü lokantasına düzenlediği canlı bomba saldırısı sonucu çok sayıda insan hayatını kaybetmişti. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli