AÇLIK KOL GEZİYOR - Suyun kilosu 8 dolar!

15-05-2017
Rûdaw
Etiketler Musul_Savaşı
A+ A-

Musul (Rûdaw) – Musul’da suyun, 10 bin dinardan (8 dolar) satıldığı ve yaşam koşullarının gittikçe ağırlaştığı belirtiliyor.

 

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Musul Parlamenteri Naif Şemeri, “Musul’un batı yakası IŞİD tarafından açlık ve katliama maruz bırakılıyor. Çok sayıda kişi bu sebeple hayatını kaybetti” dedi.

 

Irak hükümetine bağlı göçmen kamplarının yönetimlerini eleştiren Şemeri, “IŞİD’in ellerinden kurtulup kamplara yerleşenler bu sefer de başka zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Bunun sebebi de kamp yönetimleri” diye konuştu.

 

Eski Musul ve 17 Temmuz mahalleleri gibi halen IŞİD’in elinde bulunan bölgelerle ilgili Şemeri, “Birçok kişi için un ve patates başlıca gıda. Ancak bunlar da kalmadı. Su, torbalar içinde kiloyla satılıyor. Kilosu 10 bin dinar” dedi.

 

Musul için acil çağrı yapan Iraklı parlamenter, IŞİD’in elindeki bölgelerde binlerce insanın açlıkla savaştığını ifade etti.

 

Kentin 8 mahallesi halen IŞİD’in denetiminde bulunuyor. Iraklı güçler bu bölgeleri alabilmek için operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli