Rûdaw seçim süreci boyunca özel yayına geçiyor

15-04-2018
Rûdaw
Etiketler Seçim özel yayını Irak seçim2018
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rûdaw Medya Grubu, 12 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Irak seçimleri için özel programlarını durdurarak seçim sonuçları açıklanana kadar özel bir yayın dönemine geçiyor.

 

Rûdaw Medya Grubu’nun “Seçim Özel” yayını bugün saat 17:00 itibariyle başladı. Yayın nedeniyle yapılan değişikliklerden bazıları şöyle olacak:

 

1 - Seçimler için 7 renkten oluşan özel bir logo tasarlandı. Bu renkler Kürdistan Bölgesi’ndeki partiler ve henüz kime oy vereceğine karar vermeyen seçmenleri temsil ediyor.

 

2 – Rûdaw seçim yayınlarında dünyaca ünlü Kürt müzisyen Dılşad Said ve Çekya Senfoni Orkestrası tarafından Rûdaw televizyonu için özel olarak hazırlanan müzik kullanılacak.

 

3 - Rûdaw’ın tanınan simaları Renc Sengawi, Şehyan Tehsin, Peşewa Hewrami, Hevidar Ahmed, Senger Abdurahman, Diler Teli ve Rojan Ebubekir özel seçim proğramları sunacak.

 

4 - Rûdaw Election adıyla hazırlanan özel stüdyoda seçimler sonuçlanana kadar günlük özel program ve haberler sunulacak.

 

Irak genel seçimleri için propaganda süreci dün başlamıştı.

 

Kürdistan Bölgesi’nde ise 14 Nisan Enfal soykırımının yıl donümü olmasi nedeniyle propaganda süreci bugün başladı.

 

Kürdistan’daki siyasi taraflar seçim propagandasının başladığı saat 24:00 itibariyle poster ve parti flamalarını cadde ve köprülere asarak seçim çalışmalarını başlattı.

 

12 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Irak genel seçimlerine 25 parti ve 63 koalisyon ile toplam 329 sandalye için 6 Bin 904 aday yarışacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli