Iraklı general: Müjde yakın!

15-01-2017
Rûdaw
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Irak Musul Müjde Operasyon
A+ A-

Musul (Rûdaw) – Irak Ordusu komutanlarından General Abdulvahab Said, bir iki gün içerisinde Musul’un doğusunun tamamında kontrolü sağlayacaklarını söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan General Abdulvahab Said, “Musul Üniversitesi ordumuz tarafından tamamen temizlendi. Anti - Terör güçlerimiz Endülüs Mahallesi’ni de tamamen temizledi. Şu anda mahallenin etrafında çatışmalar devam ediyor ama onları da halledeceğiz. Geriye Şurta, Ziraat ve Muhendisin mahalleleri kalıyor. Her üçü de Musul Üniversitesi’nin karşısında yer alıyor” dedi.

 

IŞİD’de morallerin bozdulduğunu söyleyen General Said, “Musul Üniversitesi onlar için büyük önem arz ediyordu çünkü orada bomba ve silah üretimini yapıyorlardı. Ayrıca insansız hava araçlarını da burada imal ediyorlardı. Burası onlar için bir kontrol merkeziydi ama biz tamamını temizledik” şeklinde konuştu.

 

Iraklı komutan, “Ordumuz ve Anti - Terör güçleri arasında büyük bir işbirliği var. Geriye kalan 3 mahalleyi 1 - 2 güne kadar temizleyip Musul’un doğusunun tamamında kontrolün sağlandığı müjdesini vereceğiz” ifadesini kullandı.

 

Musul’u kurtarma operasyonunun ikinci aşamasında IŞİD’in büyük kayıp verdiğini vurgulayan General Said, yüzlerce IŞİDli’nin öldürüldüğünü ancak ellerinde net bir rakam olmadığını belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli