IŞİD’in son umudu ‘Cihad nikahı’

14-11-2016
Rûdaw
IŞİD
IŞİD
Etiketler IŞİD Cihad nikahı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İslam alimlerinin “din dışı” olarak tanımladığı “Cihad nikahı” IŞİD’in en güçlü silahlarından biri.

 

Örgütün halifeliğinin başkenti olarak kabul edilen Musul’da 2 yılı aşkın süredir bu uygulama devam ediyor. IŞİD bu süre içinde, kaçırdığı çok sayıda kadını Musul’a götürdü. Ele geçirilen yerlerde de genç kızlar, örgüt üyeleri arasında paylaştırıldı.

 

Cihad nikahı örgüt terminolojisinde, “Allah yolunda Cihad eden kişiyle nikah kıyılması” anlamına geliyor. Örgütün kullandığı bu tanıma İslam alimleri ise sert şekilde karşı çıkıyor ve dinde böyle bir şey olmadığını belirtiyor.

 

Cihad nikahı, IŞİD tarafından şu yollarla sağlanıyor:

 

-Yurtdışında yaşayan kadınları Musul’a çağırma

 

-Ele geçirilen yerlerde kadınları kaçırma

 

-IŞİD’in Hensa isimli kadın örgütüne gönüllü olarak isim yazdırma

 

Edinilen bilgilere göre güç kaybeden IŞİD, bu yöntemle mensuplarının örgüt saflarında kalmasını sağlıyor. IŞİD’in bu yolla çok sayıda eleman kazandığı da belirtiliyor.

 

Cihad nikahı ve kadın pazarlamanın örgüt üyelerinin yeni yerler ele geçirmesi için teşvik edici bir metod olarak kullandığı da biliniyor.

 

Kaynaklar, Musul’da bulunan IŞİD’lilerin büyük bir kısmının yabancı uyruklu olduğunu ifade ediyor.

 

Musul halkının Cihad nikahı uygulamasını tuhaf bulduğu ve dinle bağdaştırmadığı, bunu reddeden 30 Musullu kadının infaz edildiği kayıtlara geçmişti.

 

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi, eşleri infaz edilen Musullu kadınların örgüt üyeleri arasında paylaştırılması için emir vermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli