Irak Göç Bakanlığı: Lübnanlılar için kamp yapılmayacak

14-10-2024
Rûdaw
Etiketler Irak Göç Kamp Lübnan Göçmen
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Yardımcısı Kerim Nuri, “Lübnanlılar mülteci değil misafirdir. Kamplara misafir yerleştirilmediği için onlara kamp yapma gibi bir planımız yok” açıklamasını yaptı.

İsrail'in Lübnan'a yönelik yoğun hava saldırıları nedeniyle geçtiğimiz günlerde Lübnan'ın güneyindeki bölgelerde evlerini terk eden Lübnanlı aileler, Irak'ın değişik kentlerinde otel ve konutlara yerleştirilmişti.

Rûdaw’a konuşan Kerim Nuri, "Şu ana kadar Bağdat, Kerbela, Necef ve Selahaddin vilayetlerine yerleşen Lübnanlı misafirlerin sayısı 8 bin kişiye ulaştı” dedi.

Nuri, “Misafirlerimizin bir kısmı vatandaşların evlerinde, bir kısmı da misafirhanelerde, otellerde ve boş olan devlet ve sivil toplum binalarında konaklıyor. Onlar bizim mülteci değil, misafirimiz oldukları için onlara kamp kurma gibi bir planımız yok. Misafirler de kamplara yerleştirilmez” diye ekledi.

Lübnanlıların evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Kerim Nuri, “Bu nedenle Bakanlar Kurulu'nun kararı ile onlara ev eşyaları, temel ihtiyaçlar ve lojistik verilecek” dedi.

Kerim Nuri, çatışmalar durmadan Lübnanlı göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmeyeceğini söyledi.

Resmi rakamlara göre, İsrail’in saldırılarının ardından 1 milyon 200 bin kişi Lübnan’ın güneyinden göç etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli