Başkan Neçirvan Barzani'nin Bağdat'taki ziyareti ikinci gününde

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani Bağdat’taki diplomatik ziyaretinin ikinci gününde eski Irak Başbakanı ve siyasetçi Adil Abdulmehdi’yi ziyaret etti. Ardından Nehci İttifakı Genel Sekreteri  Abdulsadeh el Frec ve Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Humam Hamoudi ile bir araya geldi.

Başkanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Başkan Neçirvan Barzani ile gününde eski Irak Başbakanı ve siyasetçi Adil Abdulmehdi  arasındaki görüşmede Irak'taki siyasi durum, bölgesel gelişmeler ve sonuçları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İki lider, ayrıca Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik çabalar ve Kürdistan Bölgesi Yönetimi ile Irak Federal Hükümeti arasındaki görüşmelere de değindi.

Her iki taraf da, sorunların karşılıklı anlayış ile çözülmesi ve herkesin haklarının korunması amacıyla Irak'taki siyasi partiler ve topluluklar arasında ulusal bir ruhla diyaloğun sürdürülmesinin önemi üzerinde mutabık kaldı.

Başkan Neçirvan daha sonra  Nehci İttifakı Genel Sekreteri  Abdulsadeh el Frec ile bir araya geldi.

Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede iki  taraf, Irak'ta siyasi ve güvenlik istikrarının korunması gerektiğini vurgulayarak, "güvenlik durumunun bozulması ve Kürdistan Bölgesi'nin insansız hava araçlarıyla hedef alınmasının Irak açısından herhangi bir olumlu sonuç doğumayacağı" konusunda hemfikir oldu.

Görüşmenin bir başka gündemi olan Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlara ilişkin ise liderler, her iki taraf arasındaki diyaloğa, sorunların çözülmesine ve Kürdistan Bölgesi'ne mali yetkilerin gönderilmesine desteklerini yineledi.

Başkan Neçirvan  ile Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Humam Hamoudi arasında gerçekleşen görüşmede Irak’daki son durum gündeme geldi.

Görüşmede ülkede istikrarın korunması, bölgedeki savaş ve çatışmalardan kaçınılmasına vurgu yapıldı.

Ayrıca taraflar Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözülmesi, tüm bileşenlerin haklarının güvence altına alınması konusunda da mutabık kaldı.