ABD'nin Irak Büyükelçiliği'nden Bağdat Havalimanı'na yapılan saldırıya ilişkin açıklama

7 saat önce
Rûdaw
Etiketler ABD Bağdat Irak Büyükelçiliği Bağdat Havalimanı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD'nin Irak Büyükelçiliği, Bağdat Havalimanı'ndaki diplomatik merkeze düzenlenen saldırının İran destekli silahlı gruplar tarafından gerçekleştirildiğine dair emarelerin bulunduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz Salı gecesi (10 Eylül 2024) ABD'nin Bağdat’taki Diplomatik Hizmetler Merkezi’ne saldırı düzenlendi.

ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada silahlı grupların "Irak'ta serbestçe hareket ettiğini" dikkat çekilirken herhangi bir can kaybının olmadığı doğrulandı.

Büyükelçilik dünyanın her yerinde kendilerini savunma hakkına sahip olduklarını belirterek, gerektiği yerde yanıt verecekleri uyarısında bulundu.

Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği, aralarında demir ve tel parçalarının da bulunduğu saldırıya ait şarapnel ve diğer materyallerin fotoğraflarını yayınladı.

Rûdaw'ın sorularını e-postada üzerinden yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri; "Salı günü saat 23.00 civarında bir Bağdat’taki ABD Diplomatik Hizmetler Merkezine saldırı düzenlendi. Can kaybı yaşanmadı ve hasarı tespit çalışmaları ve saldırının nedenini araştırıyoruz” açıklamasında bulundu.  

Ketaib Hizbullah'ın askeri sözcüsü Cafer Hüseyin’i Çarşamba günü saldırıya ilişkin açıklama yaparak, Bağdat havaalanının hedef alınmasının İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Bağdat ziyaretini sabote etmeyi amaçlayan bir saldırı olduğunu öne sürdü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli