9 yaşındaki kız çocuğunun parçalanarak yakılmış cesedi komşu kadının evinde bulundu

13-09-2023
Öldürülen 9 yaşındaki kız çocuğu Ritac Qeys
Öldürülen 9 yaşındaki kız çocuğu Ritac Qeys
Etiketler Babil Irak Cinayet Kız çocuğu Komşu kadın Ritac Qeys
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak’ta bir kadının, komşusunun 9 yaşındaki kız çocuğunu öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırarak yakması büyük infial yarattı.

Babil vilayetinin İskenderiye nahiyesinde kaybolan 9 yaşındaki Ritac Qeys isimli kız çocuğunun parçalara ayrılmış, yakılarak torbalara konulmuş cesedi komşu kadının evinde bulundu.

Katil zanlısı kadının bir gün önce kaybolan kız çocuğunun arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

Bu yıl dördüncü sınıfa başlayacak olan kız çocuğunun feci şekilde öldürülmesi halk arasında büyük infial yarattı.

Rûdaw’a konuşan Ritac Qeys’in amcası Hamza Khafıl, “O masum bir çocuktu. Komşusunu seviyor, her gün onları selamlıyordu. Bu bölgenin tarihinde bugüne kadar hiç böylesine korkunç bir suç işlenmedi. Bu çocuğun öldürülmesi için hiçbir sebep yoktu. Bu kadın çocuğu öldürdükten sonra cesedini parçalamış sonra da yakmış. Ceset parçalarını naylon torbalara koyarak bir kısmını çöpe atmış. Ayakları ve vücudunun diğer parçalarını da daha uzağa götürüp atmak için evinde saklamış” dedi. 

Ritac’ın komşusu İbrahim Sebih “Hükümetten (suçlunun) halka açık bir meydanda idam edilmesini talep ediyoruz. Bu tüm suçlulara ibret olsun” şeklinde tepki gösterdi.

Udeyi İkabi isimli bir başka komşusu da “Çocuk sokakta her gün katilin evinin önünden geçiyordu. Kaşla göz arasında kadının evine gitmiş. Bence kadın çocuğu evine çağırdı. Olayı daha sonra duydum. Olay nasıl oldu bilmiyorum, bir tek Yüce Allah bilir. Bu kadın, aile kızlarını aradığında onlarla birlikte arama çalışmalarına katıldı. Hiçbirimiz onun katil olduğunu, çocuğu öldürdükten sonra parçaladığını ve cesedini yaktığını bilmiyorduk” dedi.

Babil polisi, kız çocuğunu öldürmekle suçlanan 36 yaşındaki katil zanlısı kadının gözaltına alındığını ve olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldığını açıkladı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.