ABD'den Irak hükümetine dolaylı mesaj: 'Tereddüt etmeyiz!'

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanlığı, "Irak’taki saldırgan grupları sorumlu tutmanın Irak hükümetinin görevi olduğunu, ABD askerlerine zarar verenlerden hesap sormakta tereddüt etmeyeceklerini" açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, düzenlediği basın toplantısında Rûdaw Washinton Temsilcisi Diyar Kurda’nın sorularını yanıtladı.

Patel, Irak hükümetiyle yakın işbirliği içeresinde olduklarını ve bölgede önemli bir ortak olduğuna kesinlikle inanmaya devam edeceklerini vurguladı.

Irak hükümetinin, Irak'taki ABD askeri üslerine saldıran gruplara karşı oynadığı rolden bahseden Patel,"Oynayacağı bir rol var. Bu rol, bazı vekil saldırgan gruplardan hesap sormaktır” dedi.

Washington idaresinin, Irak’taki ABD askeri üslerine yönelik saldırılara ilişkin tutumu konusunda, "Söz konusu ABD olduğunda, askerlerimize zarar verenlerin hesap vermesi için gerekli adımları atmakta tereddüt etmeyiz” ifadelerini kullandı.  

Daha önce ABD’nin Enbar vilayetindeki Ayn el-Esad Hava Üssüne yapılan saldırı sonucu 5 asker ve 2 müteahhit yaralanmıştı.