Musul Havaalanı yeniden onarılıyor

13-06-2019
Rûdaw
A+ A-

Musul (Rûdaw)- Musul Havalimanı’nın onarım çalışmaları yakın zamanda başlanıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Ninova Valisi Mensur Merid, “Musul Havalimanı’nın yeniden onarılması için Fransa’nın Irak Büyükelçiliği, Irak Planlama Bakanlığı, Sivil Hava yönetimi ve Maliye Bakanlığı’ndan yetkililerle bir süredir görüşüyoruz. Görüşmelerimizde Fransız bir firma ile anlaştık. Gelecek hafta çalışmalarına başlayacak olan firma, gelecek yıla kadar projeyi tamamlayacak” dedi.

 

IŞİD’le savaştan dolayı kentte hasar gören hastane ve köprülerin tadilatı için de Mensur Merid, “Musul Hastanesi’nin onarımı konusunda, maliye, planlama ve sağlık bakanlıklarından gerekli onay alındı. 2 hafta içinde 2,3,4 ve 5’inci köprülerin onarılması sürecine başlanacaktır” diye konuştu.

  

Savaşta zarar gören sivillere tazminat verilmesine yönelik Bağdat yönetimiyle yeni bir mekanizmanın oluşturulması konusunda anlaştıklarını kaydeden Merid, ilgili kurumlara 18 bin kişiye tazminat verilmesi amacıyla listenin verildiği ancak 150 dosyanın tamamlandığını dile getirdi.

 

Eski Musul’un yeniden yapılandırılmasına dair ise Mensur Merid, şunları söyledi:

 

“İl Meclisi’nden Eski Musul’un yapılandırılması amacıyla Denetleme Komisyonu’nun oluşturulması için onay çıktı. Bizler Eski Musul’un yeniden yapılandırılmasının kültürel, tarihi ve medeniyet açısında değerlendirilerek adım atılacağını öngörüyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli