6 günlük bebeğini para ve telefon karşılığında satmaya çalışan şahıs yakalandı

Erbil (Rûdaw) – Irak’ta henüz 6 günlük bebeğini 15 bin dolar para ve bir iPhone marka telefon karşılığında satmaya çalışan şahıs güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.

Irak İçişleri Bakanlığı Federal İstihbarat ve Soruşturma Dairesi, dün bir şahsın bebeğini satmak isterken engellendiğini açıkladı.

Açıklamada şahsın henüz 6 günlük olan bebeği 15 bin dolar para ve bir iPhone karşılığında satmak üzere olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelinin adliyeye sevk edildiği belirtilen açıklamada, olayın gerçekleştiği yer hakkında bilgiye yer verilmedi.

Irak Parlamentosu’nun 2012 yılında kabul ettiği “İnsan Ticaretinin Önlenmesine Dair Kanun”un 6’ıncı maddesine göre, insan ticareti yapanlar ömür boyu hapis ve 15 milyon dinardan az, 25 milyon dinardan fazla olmamak üzere para cezasıyla cezalandırılıyor.  

Irak İnsan Ticareti Mağdurları Gözlemevi raporlarına göre, 2020 yılında yalnızca Bağdat'ta çocukların dilenmek için kullanılması, seks ve organlarının satışı da dahil olmak üzere 28 insan kaçakçılığı suçu kaydedildi.