Irak Türkmen Cephesi, Kerkük’te yerel yönetimin kurulmasına karşı şikayette bulundu

12-08-2024
Rûdaw
Etiketler Irak Türkmen Cephesi Kerkük Yerel yönetim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Türkmen Cephesi (ITC), Kerkük yerel yönetiminin “bilgileri dışında kurulduğu” gerekçesiyle Irak Federal Mahkemesi'ne şikayette bulundu.

Rûdaw’a konuşan Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Muhammed Samaan, “Kerkük yerel yönetiminin kurulmasına karşı şikayette bulunduk” dedi.

Diğer taraftan, Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşad Salihi, yayımladığı video mesajda, "Yerel yönetim (Kerkük), İl Meclisi üyelerimize resmi olarak bilgi verilmeden oluşturulmuştur” ifadelerini kullandı. 

Erşad Salihi, şikayetleriyle ilgili Irak Federal Mahkemesi'nin kararını beklediklerini açıkladı.

ITC Başkanı Hasan Turan, Kerkük Valiliği ve Vilayet Meclisi Başkanlığı için Bağdat'ta yapılan toplantıyı tanımadıklarını, iptali için mahkemeye başvuracaklarını belirtmişti.

Ne olmuştu?

Rûdaw Bağdat muhabiri Ziyad İsmail’in aktardığı bilgilere göre, Kerkük İl Meclisi'nin beşi KYB üyesi, biri Hristiyan, üçü Arap üyeden oluşan dokuz üyesi, önceki akşam Bağdat'taki Reşid Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Rebwar Taha’yı Kerkük’ün yeni valisi olarak seçmişti. Ayrıca, Kerkük İl Meclisi Başkanlığı’na da Arap fraksiyonundan Muhammed Hafız seçildi.

Toplantıya Kerkük İl Meclisi’ndeki Irak Türkmen Cephesi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve bazı Arap fraksiyonlarından üyeler katılmamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

rak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani / Arşiv

Sudani, Ezidilere arsa ve konut kredisi sağlanması için talimat verdi

Irak Başbakanlık Ofisi, Planlama, Maliye, İmar ve İskan Bakanlıkları ile Merkez Bankası ve Musul Valiliği’ne gönderdiği yazıda, demografik değişikliğe yol açmadan Irak’ın çeşitli bakanlıklarında devlet memuru olaral çalışan Ezidiler ile diğer Ezidi vatandaşlara mağduriyetlerinin giderilmesi için arsa ve konut kredisi sağlanması talimatını verdi.