İran yanlısı grup uyardı: ABD bir daha saldırırsa anlaşmalara bağlı kalmayacağız

12-08-2024
Etiketler Irak İslami Direniş Grubu ABD İran İsrail
A+ A-

Erbil (Rûdaw) –Irak'taki İran yanlısı Şii grupların oluşturduğu "İslami Direniş Koordinasyonu" ABD'nin üyelerine saldırması veya Irak hava sahasını kullanarak İran'a saldırıda bulunması halinde hiçbir anlaşmaya uymayacakları ve "sınırsız karşılık vereceği" tehdidinde bulundu.

Bu tehdit, 31 Temmuz'da Babil'de yapılan bir baskında dört Heşdi Şabi militanının öldürülmesinin ardından yapıldı.

ABD söz konusu saldırının sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı.

Daha sonra, 5 Ağustos'ta Anbar'daki Ayn el-Esad üssüne roketli bir saldırı düzenlendi ve bu saldırıda beş Amerikan askeri ile iki müteahhit yaralandı.

"İslami Direniş Koordinasyonu", ABD güçlerinin bir kez daha Irak'taki üyelerini hedef almaya veya hava sahasını kullanarak İran'a saldırılar düzenlemeye kalkışması halinde herhangi bir kısıtlama ile anlaşmaya bağlı kalmadan sınırsız karşılık verileceği ifade edildi.

Geçen hafta ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı müsteşarların kaldığı Irak'ın batısındaki Ayn el-Esed Üssü'ne hava saldırısı düzenlendiği ve ABD'li askerlerin yaralandığı basına yansımıştı.

Amerikan medyasına açıklama yapan ve adı açıklanmayan ABD'li yetkililer, 2 roketle düzenlenen saldırıda 5 Amerikan askerinin ve 2 sözleşmeli personelin yaralandığını, yaralılardan 5'inin hemen üste tedavi edildiğini ve tüm yaralıların durumunun iyi olduğunu ifade etmişti.

Ayn el-Esed Üssü'ne yapılan saldırıyı "Devrimciler" isimli bir grup üstlenmişti.

Açıklama, İran'ın, Hamas'ın siyasi büro eski başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesi karşısında İsrail'e misilleme tehdidinde bulunduğu bir dönemde yapıldı. Amerika ise İsrail'e tam destek verdiğini duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

rak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani / Arşiv

Sudani, Ezidilere arsa ve konut kredisi sağlanması için talimat verdi

Irak Başbakanlık Ofisi, Planlama, Maliye, İmar ve İskan Bakanlıkları ile Merkez Bankası ve Musul Valiliği’ne gönderdiği yazıda, demografik değişikliğe yol açmadan Irak’ın çeşitli bakanlıklarında devlet memuru olaral çalışan Ezidiler ile diğer Ezidi vatandaşlara mağduriyetlerinin giderilmesi için arsa ve konut kredisi sağlanması talimatını verdi.