Büyük koalisyon yolda: İki Kürt partisi içinde

Erbil (Rûdaw) - Fetih Koalisyonu Üyesi Hasan Salim, Irak’ta önümüzdeki günlerde koalisyonların resmi olarak açıklanacağını belirtti.

 

12 Mayıs’ta Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde yapılan genel seçimlerden sonra hükümetin kurulması için görüşmeler devam ediyor.

 

Hasan Salim, yaptığı açıklamada, Fetih Koalisyonu, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında ortak bir anlayışın sağlandığını belirtti.

 

Önümüzdeki günlerde siyasi koalisyonların resmi olarak açıklanacağını kaydeden Salim, “Bazı sandıklar yeniden elle sayıldı. ABD, Haydar Abadi’nin tekrar başbakan olması için Iraklı siyasi taraflara baskısını arttırdı” dedi.

 

Hasan Salim, “KDP ile KDP’nin içinde yer alacağı koalisyonda Kanun Devleti, Irak Güçler Birliği ve Nasır da yer alıyor” ifadelerini kullandı.

 

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, elektronik oy sayımlarına yapılan itirazların ardından sandıkların yüzde 10’unun elle sayılmasına karar vermişti. 9 Ağustos’ta açıklanan resmi seçim sonuçlarında herhangi bir değişiklik olmamıştı.