Sünni Vakfı, sahabe bin Malik’in türbesine yönelik saldırıya sert tepki verdi

Erbil (Rûdaw) – Irak Sünni Vakfı, Basra’da sahabe Enes bin Malik’in türbesine yönelik saldırının toplumsal barış ve güvenliği zedelediği uyarısında bulundu.

İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in kendisine “Ebu Hamza” ismini verdiği sahabesi Enes bin Malik’in Irak’ın Basra kentindeki türbesi kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerin ardından Irak Sünni Vakfı sert bir açıklama ile saldırıya tepki gösterdi.

Irak Bakanlar Kurulu ve Başbakana hitaben yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, sahabe Enes bin Malik’in türbesini hedef alan kasıtlı bir sabotaj eylemi gerçekleştirildiği kaydedildi.

Basra'nın ve tüm Irak’ın istikrar ve barış içinde bir arada yaşaması adına bu tür yasa ve ahlak dışı eylemlerle toplumun barış ve güvenliğinin tehlikeye atılmaması uyarısında bulunulan açıklamada, “Bu saldırı ve provokasyonlara derhal ve kesin olarak son verilmesi, suçluların adalet önüne çıkarılması ve provokasyonlara karşı önlem alınması gerekmektedir” denildi.

Açıklamada, bu tür eylemlerin genelde Müslümanların, özelde de Sünnilerin kutsallarına saldırı olduğuna vurgu yapılarak, Basra’daki yerel yönetim hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.