Sadr’dan sert uyarı: İçeriden veya dışarıdan seçime müdahele olmamalı

Erbil (Rûdaw) - Sadr Harekti lideri Mukteda es-Sadr, içeriden veya dışarıda Seçim Komisyonunun çalışmalarına müdahale edilmemesi ve baskı yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Irak Yüksek Seçim Komiserliğinin dün gerçekleştirilen seçimlere ilişkin ilk sonuçları açıklamasının ardından Irak genelinde seçimi önde götüren Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Bu seçimleri diğerlerinden ayıran temel unsurun uluslararası ve Arap gözlemcilerin denetimi altında gerçekleştirilmiş ve onaylanmış olduğuna dikkat çeken Sadr, şunları kaydetti:

"Bu nedenle Komisyon'un kararlarına ne içeriden ne de bazı bölgesel ve uluslararası ülkelerden müdahale veya baskı yapılmamalıdır. Seçimler bir iç meseledir. Dolayısıyla Irak'ın prestijini ve bağımsızlığını zedeleyen tüm yasadışı iç ve dış müdahaleleri dikkatle takip ediyoruz."

Irak Yüksek Seçim Komiserliği, seçimlere katılım oranını yüzde 41 olarak açıklamıştı.

Açıklanan sonuçlara Kürdistan Bölgesi ve tartışmalı bölgelerde KDP, Bağdat ve Irak’ın güney kentlerinde ise es-Sadr'a bağlı Sadr Grubu seçimleri önde götürüyor.