Sudani, Ezidilere arsa ve konut kredisi sağlanması için talimat verdi

11-08-2024
Rûdaw
Etiketler Muhammed Şiya Es-Sudani Irak Başbakanı Ezidi Arsa Konut Kredi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani, IŞİD'in 2014'teki saldırıları sonucunda mağdur olan ve mağduriyetleri bugüne kadar giderilmeyen Ezidilere arsa ve konut kredisi sağlanması için talimat verdi.

Irak Başbakanlık Ofisi, Planlama, Maliye, İmar ve İskan Bakanlıkları ile Merkez Bankası ve Musul Valiliği’ne gönderdiği yazıda, demografik değişikliğe yol açmadan Irak’ın çeşitli bakanlıklarında devlet memuru olaral çalışan Ezidiler ile diğer Ezidi vatandaşlara mağduriyetlerinin giderilmesi için arsa ve konut kredisi sağlanması talimatını verdi.

Rûdaw’a konuşan Irak Başbakanı'nın Ezidilerden Sorumlu Danışmanı Xelef Şengali, ilgili yazının kendilerine de ulaştığını ve kararın çok önemli olduğunu söyledi.

Xelef Şengali, “Son 50 yılda böyle bir karar alınmadı” dedi.

Karara göre, İçişleri, Eğitim, Sağlık, Belediyeler ve diğer bakanlık çalışanlarının yanı sıra şehit, kaçırılan ve kaçırılanların yakınları arsa ve konut kredisinden yararlanacak.

Sudani, ilgili kurumlara gönderdiği yazıda, gerekli çalışmaların başlatılmasını ve bölgelerde demografik değişikliğe yol açmadan haritalama işleminin yapılmasını istedi.

Xelef Şengali, Ezidilerin arsa ve konut kredisinden yararlanması kararının, Irak Başbakanı tarafından IŞİD'in Ezidilere yönelik soykırımının 10. yıl dönümü nedeniyle alındığını belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli