Irak’tan üst düzey bir güvenlik heyeti Türkiye'yi ziyaret edecek

11-08-2024
Rûdaw
Etiketler Irak Heyet Güvenlik Türkiye Ziyaret
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak’tan üst düzey bir heyet, sağlık, eğitim, askeri iş birliği konularını ele almak için Ankara'yı ziyaret edecek.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Türkiye'ye yapılacak olan ziyaretin hazırlıkları ele alındı.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Rebar Ahmad, Irak Savunma Bakanı Sabit Abbasi ve Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el Araci’nin de katıldığı toplantıda, Irak ve Türkiye arasındaki askeri ve ortak güvenlik konuları ele alındı.

Daha önce Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak’tan bir heyetin Türkiye’ye gideceğini belirterek şöyle demişti:

“Irak ile devam eden ilişkilerimizi kurumsallaştırma faaliyetlerimiz devam ediyor. Burada da önemli adımlar attık. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden sonra imzalanan 27 anlaşmanın ardından iki ülke arasındaki üst düzey planlama grubunun çalışmaları devam ediyor.

Önümüzdeki hafta bu grup bir araya gelecek. Irak'tan bakan arkadaşlar, Türkiye'den bakan arkadaşlar Dışişleri Bakanları'nın koordinasyonunda Türkiye'de toplanacaklar.

İki ülke liderliğinin aldığı kararların enerjiden suya, sudan sağlığa, sağlıktan eğitime, terörle mücadeleden askeri güvenlik iş birliğine nasıl ilerlediğini teker teker gözden geçireceğiz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli