Irak Terörle Mücadele Servisi: IŞİD’e karşı 150'den fazla operasyon düzenlendi

Erbil (Rûdaw) - Irak Terörle Mücadele Servisi (CTS) Sözcüsü, yıl başından bu yana IŞİD’e karşı 150'den fazla operasyon düzenlendiğini söyledi.

Sözcü Sabah al-Numan, dün hükümete yakın medyaya verdiği demeçte, "Şehir dışında 154'ten fazla operasyon gerçekleştirdi. Tüm şehir merkezleri ve banliyöler IŞİD teröründen korunuyor" dedi.

Numan, Musul'un IŞİD’den kurtarılmasının beşinci yıl dönümünde, kentin IŞİD'den geri alınmasına yol açan operasyonlarda CTS'nin "önemli" rolüne övgüde bulunarak, kurtarılan tüm bölgelerin artık güvenlik ve istikrara kavuştuğunu belirtti ve “Operasyonlar, militanların saklandığına inanılan bölgeleri hedef almaya devam edecek” diye ekledi.

IŞİD, 2014 yılında Irak'ın ikinci büyük şehri Musul da dahil olmak üzere Irak topraklarının büyük bir bölümünün kontrolünü ele geçirdi. Grup, 2017'de bölgesel olarak mağlup ilan edildi, ancak çeşitli illerde bombalamalar, vur-kaç saldırıları ve kaçırma eylemleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

IŞİD, Perşembe günü yayınladığı propaganda dergisinde, 30 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında Irak'ta 13 saldırı düzenlediğini ve bu saldırılarda 28 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

CTS Sözcüsü Sabah al-Numan, Haziran ayında Rûdaw'dan Rozhan Ebubekir'e yaptığı açıklamada, Irak ve Kürdistan Bölgesi terörle mücadele birimlerinin 2022'nin başından bu yana 10'dan fazla operasyonda işbirliği yaptığını ve bunun sonucunda en az 21 "yüksek profilli" militanın tutuklandığını söyledi.