Sadr: Ey Trump, Koronavirüsü yayan sensin!

11-03-2020
Rûdaw
Etiketler Donald Trump Mukteda Sadr Irak Koronavirüsü
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Şii lider Mukteda Sadr, ABD Başkanı Trump ve benzerlerinin koronavirüsü yaydığını ileri sürerek, “Özellikle hastalığa yakalananların çoğu ABD karşıtı” dedi.   

Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump’ı koronavürüsünü dünyaya yaymakla suçladı.

Sadr paylaşımında şu ifadelerini kullandı:

“ABD Başkanı Donald Trump, ‘Koronavirüse karşı iyi bir iş çıkarıyoruz ve müdahale etmemiş olsak durum daha kötü olurdu’ dedi. Bu açıklama dikkatimi çekti.

Ey Trump; Özellikle hastağa yakalananların çoğu ABD karşıtı olduğu için sen ve senin gibiler bu hastalığı yaymakla suçlanıyorsunuz. Daha düne kadar Amerika’nın dünyanın en büyük imparatorluğunu olduğunu, terörü bastırdığını savunuyordun ama bugün gözle bile görülmeyecek kadar küçük vir virüse karşı savaşıyorsun. Kendinden utanmalısın!

Ey Trump; siz dünyayı savaş, işgal ve yoksullukla doldurdunuz ama bugün şifacı olduğunu savununyorsun. Bu hastalık sadece senin yanlış siyasetlerinin bir sonucu olarak yayıldı. Sen ve şirketlerin tarafından yapılan herhangi bir tedaviyi istemiyoruz. Çünkü sen sadece Allah’ın değil halkın da düşmanısın.”

İran Meclisi Milletvekili ve Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Üyesi Şehruz Berzeger de, koronavirüs dışında ülkede ABD'nin yaydığı menşei belli olmayan bir virüsün daha olduğunu iddia etmişti.

Irak Sağlık Baklanlığı verilerine göre, şu ana kadar Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde 72 koronavirüsü vakası bulundu. Şu ana kadar 16 kişi tedavi edildi, 9 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli