Mesrur Barzani, Irak Cumhurbaşkanı ve Parlamento Başkanı ile görüştü

11-01-2023
Etiketler Başbakan Mesrur Barzani Latif Reşid Muhammed Halbusi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, Bağdat temasları kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ve Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ile görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani beraberindeki üst düzey heyetle Erbil ile Bağdat arasındaki meseleleri görüşmek üzere bugün Bağdat'a gitti. İlk olarak Irak Başbakanı Sudani ile görüşen Barzani, ardından Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ve Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ile görüştü.

Barzani-Halbusi görüşmesi

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Barzani ve Halbusi arasındaki görüşmede, Irak'taki genel durumun yanı sıra Kürdistan Bölgesi ile Federal Hükümet arasındaki sorunların çözümü ele alındı.

Hükümet açıklamasında, Halbusi’nin “Kürdistan Bölgesi ile Irak Federal Hükümeti arasındaki sorunları çözmek için artık iyi bir fırsat var” dediği belirtildi.

Ayrıca, tarafların süregelen sorunların çözümü, özellikle 140’ıncı Madde’nin uygulanması, Kürdistan Bölgesi'nin federal bütçedeki anayasal hakları ve mali yetkileri, Kürdistan Peşmerge güçlerinin anayasal haklarının güvence altına alınması ve Şengal anlaşmasının uygulanmasının önemine vurgu yaptıklarına yer verildi.

 

Barzani-Reşid görüşmesi

Başbakan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Erbil-Bağdat farklılıklarını ele alma ve anayasal haklarımızı koruma çabalarımızda aynı çizgideyiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli