Mukteda Sadr: Cihazları devre dışı bırakmak demokratik sürece gölge düşürür

10-10-2021
Rûdaw
Etiketler Mukteda Sadr Irak Genel seçim
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) – Şii Lider Mukteda Sadr, oylama sırasında bazı seçim merkezlerinde yaşanan teknik arızalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Cihazları devre dışı bırakmak demokratik sürece gölge düşürmektir” dedi.

Irak siyasetinin en etkili isimlerinden ve mevcut parlamentodaki en güçlü grup olan Sairun Listesi’nin lideri Şii siyasetçi Mukteda Sadr, 10 Ekim Erken Genel Seçimleri için Bağdat’ta oy kullandı.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın bazı kentlerindeki seçim merkezlerinde yaşanan teknik arızayla ilgili açıklama yayımlayan Mukteda Sadr, yaşanan olumsuzlukların Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği’nce giderildiğine belirtti.

Twitter’den paylaşımda bulunan Mukteda Sadr, şu ifadeleri kullandı:

“Seçim merkezlerindeki bazı ekipmanların arızalandığını bildirmemizin ardından Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği’ndeki uzman görevliler arızaları giderdi. Komisyona ve uluslararası gözlemcilere teşekkür ederiz. Cihazları devre dışı bırakmak demokratik sürece gölge düşürmektir.”

Erken genel seçimlerin sürdüğü Irak'ta, oy verme işlemi sırasında bazı elektronik cihazların arızalandığı belirtildi.

Bağdat ve Kerkük'teki seçim bölgelerinden alınan bilgiye göre, oy verme işlemi için kurulan bazı cihazlar seçmenlerin parmak izini okuyamadı.

Bu nedenle seçim merkezlerine gelen bazı seçmenlerin, oylarını kullanamadan geri döndüğü aktarıldı.

Türkmen milletvekili adayı Erşat Salihi de yaptığı açıklamada, Kerkük'te halkın ve özellikle Türkmenlerin benzer durumdan şikayet ettiğini kaydetti.

Salihi, Türkmen seçmenlerden arızalar giderilene kadar seçim merkezlerinden uzaklaşmamalarını istedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli